Ochucovadla, koření








18 Kč
Gruzínská směs využívaná do pokrmů, omáček; vhodné pro tepelnou úpravu grilováním, pečením, dušením.
32 Kč
Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí.
65 Kč
To, že je možné ještě zlepšit vybranou chuť kávy, se ví v Orientu již dlouho.
24 Kč
Koření, které se používá do pokrmů asijských kuchyní, při nakládání červené řepy nebo mrkve, patří do koláčů, vánočního pečiva, anýzových placiček, mléčné polévky, ovesné kaše a sladkých rýžových pokrmů.
86 Kč
Tradiční koření a léčivka Indie, arabských zemí a starého Říma. Může nahradit cibuli a česnek. Je velmi aromatické, dávkujte opatrně!
21 Kč
V české kuchyni se používá do vánočního pečiva, perníků, povidel a ovocných polévek.
33 Kč
V české kuchyni se používá do vánočního pečiva, perníků, povidel a ovocných polévek.
26 Kč
Delikátní, originální bylinná směs pro použití od posoleného krajíce chleba přes polévky, saláty, omáčky masa i ryby.
11 Kč
Bobkový list patří do každé marinády, hlavně ke zvěřině a do zeleniny nakládané v octě.
45 Kč
Hovězí bujón je připraven k jednoduchému a rychlému u dochucení pokrmů.
41 Kč
Zeleninový bujón je skvělý doplněk do polévek, omáček a jiných pokrmů.
35 Kč
Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů.
38 Kč
Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou.
Složení: karotka, pastiňák, petržel, pažitka, celer, pórek, libeček list, kmín
26 Kč
Čarodějka je kořenící přípravek na grilování, rožnění, pečení, na přípravu minutek, do gulášů a omáček.
25 Kč
Používá se hlavně v Indii, Turecku, na Středním Východě ke kořenění zeleniny, luštěnin, chleba, jogurtů, sýrů, jehněčího a drůbežího masa, na steaky, do jogurtového dressingu.
48 Kč
Listy medvědího česneku mají jemnější chuť a jsou lépe snášeny těmi, kdo špatně tráví běžný česnek.
25 Kč
Hrubý česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku.
39 Kč
Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas.
21 Kč
Chicken masala je indická ostřejší směs na kuře, která se ale hodí podobně jako Kari ke kořenění i jiných, také vegetariánských pokrmů.
23 Kč
Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst a k masu (především rybám), kterým dodá citronovou příchuť.
44 Kč
Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám.
24 Kč
Známá bulharská směs bylinek,která se používá ke kořenění masitých i zeleninových pokrmů.Obsahuje sůl.
8 Kč
Tradiční receptura od tradičního výrobce nakládacího přípravku NOVA. Obsahuje sůl, cukr a směs koření s koprem. S pomocí přípravku připravíme nálev znojemského typu k nakládání okurek, zeleniny a hub. Neobsahuje žádné konzervační přísady proto je nutno uz
20 Kč
Směs koření a bylinek ke kořenění masa "na divoko". Hodí se k nakládání masa i úpravě minutek a to jak ze zvěřiny, tak i jiných jako např."kuřete na divoko".
95 Kč
Kořenící přípravek Česnek, dobromysl, bazalka a rozmarýn probouzejí vzpomínky na minulou letní dovolenou v slunečných jižních zemích.