Řadit podle: Ceny Názvu
(910) Slzovka - Bílá perla Východu®
75 Kč
Amaranth je prastará plodina, kterou pěstovali v Latinské Americei již Aztékové , Inkové a Mayové. Zrno se sice neřadí mezi obilniny, ale využívá se podobně. Můžeme jej přidat do salátů, polévek nebo moučných směsí. Neobsahuje lepek.
27 Kč
Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. Doporučují se lidem s onemocněním žaludku a slinivky. V kuchyni mají velmi široké využití.
17 Kč
Ječné kroupy jsou vhodné do polévek, pomazánek, salátů, k zapékání, dušení i jako příloha.Vývar z krup je velmi cenný při trávicích obtížích.
17 Kč
Tradiční jako zavářka do polévek, pro přípravu nákypů a jiných specialit.
25 Kč
Kernotto vzniká loupáním a broušením špaldy.
34 Kč
Kukuřice na pražení. Popcorn se připravuje ze zvláštního druhu kukuřice s tvrdou slupkou. Při zahřívání vzniká uvnitř zrna tlak, jenž ho roztrhne, přičemž se vnitřní část zrna obsahující škrob a proteiny dostane ven.
10,50 Kč
Pufofaná zrna laskavce, bez lepku.
30 Kč
Mletá červená pšenice se hodí do sladkých kaší a těst - koláčů, buchet a podobně.
20 Kč
Inkové nazývají quinou matkou obilí (i když se ve skutečnosti nejedná o obilninu, ale o semena druhu merlíku). Quinoa obsahuje vysoké množství bílkovin se vzácně vyváženým podílem aminokyselin.
30 Kč
Červená quinoa je stejně jako běžná bílá quinoa bezlepková, má příjemnou strukturu a neutrální chuť, snadno a rychle se upravuje.
54,50 Kč
Označována jako „bílá perla východu“.
132 Kč
Kernotto vzniká loupáním a broušením špaldy. Tato úprava umožňuje rychlejší vaření bez nutnosti zrna namáčet. Kernotto je vhodné do polévek, karbanátků, do masových a zeleninových směsí nebo jako příloha.
23 Kč